Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Abbázia Country Club***

8976 Márokföld, Határ u. 3-7.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Boros barangolás

Három ország borvidékeinek termékeit kóstolhatja

A borkedvelő vendég igazi Paradicsomban érezheti magát ezen a vidéken. Az Őrség berkeitől szinte karnyújtásnyira három ország borvidékeinek borait kóstolhatja a látogató.

Magyarország

A Balaton-melléki borvidékhez a Muravidék magyarországi része tartozik. A körzet települései: Csörnyeföld, Dobri, Letenye, Murarátka, Muraszemenye, Szécsisziget, Tormafölde, Zajk. A löszös, agyagos, és barna erdőtalajon illatos, aromás, élénken savas borok születnek. A csapadékos időjárás, valamint a folyók egyedi mikroklímája is jótékony hatással van a borok karakterére.

BUSSAY PINCÉSZET Csörnyeföld - Kövecs-hegy

A közeli lankák között megbújó pincészetben Zala megye egyik legnevesebb borászának méltán híres borait kóstolhatják meg vendégeink. 

SIMON PINCE Csörnyeföldi-hegy

A házigazda, Simon Zoltán zamatos borsorral várja a borkóstolásra vágyó érdeklődőket.

TUBOLY PINCE Tormafölde - Szent János-hegy

A Délzalai-dombság legnyugatibb szegletében, a Kerka völgyében várja vendégeit Tuboly Zoltán pincéje.

Szlovénia

A Muravidék határon túli területei a szlovén Podravje-borvidékhez tartoznak. Ezen belül a határhoz legközelebb a Ljutomer-Ormoroz körzet esik. A körzet a Jeruzálem nevű falucskáról, és az azt körülvevő csodálatos tájról, teraszos szőlőültetvényekről híres. A legenda szerint egykor a közelkeleti Jeruzsálem felé vonuló keresztes lovagok megpihentek e vidésken. A lovagoknak annyira ízlettek a finom borok, és olyan szépnek találták a vidéket, valamint a helybeli lányokat, hogy nem is akartak már innen tovább menni. Ez lett az ő „Jeruzsálemük”, innen kapta a hely mai nevét.

JERUZALEM-ORMOZ Részvénytársaság

A borászat számtalan nemzetközi díjat, elismerést tudhat már magáénak. A társaság birtoka 500 hektár, és további, közel 400 hektárról integrál feldolgozójába szőlőt. Elsősorban Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Chardonnay-t, Pinot blanc-t, Traminit, Zöldszilvánit, Müller-thurgau-t és Furmintot tartanak.

CUK BORHÁZ

Lendva-hegy  legmagasabb pontján található Cuk Lajos pincészete. Kiváló minőségű, tájjellegű borai (mellett, muravidéki házias éteket is kínálnak a látogatóknak.

PUKLAVEC PINCE

A kis családi vállalkozásban üzemeltetett pincészet 18 hektáron gazdálkodik. Főleg sauvignon blanc-ot, chardonnay-t és rizlinget tartanak, amelyek mellett házias harapnivalóval és hatalmas vendégszeretettel várják az idelátogatót.

Ausztria

Ausztria nem tartozik a nagy bortermelő országok közé, így jellemzően a kis, családi pincészetek, borozók, „buschenschank”-ok jellemzők a vidékre. A "buschenschank" olyan út menti, családi fogadót, pihenőhelyet jelöl, ahol általában hideg, házias harapnivalókat, környékbeli borokat, specialitásokat (pl. tökmagolaj) kóstolhatnak a betérők. Mi Dél-Stájerország vadregényes, romantikus hegyekkel szabdalt szőlőtermő területeit ajánljuk szíves figyelmükbe. Ez a dimbes-dombos, mesésen varázslatos vidék kétség kívül Európa borvidékeinek egyik legszebbike. A palás, homokos, márgás talajon elsősorban rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc és chardonnay terem.

TEMENT PINCÉSZET

A szlovén határ szomszédságában, gyönyörű területen fekszik egy osztrák család 45 hektáros szőlőültetvénye. Kóstolóhelyiségükből csodálatos kilátás nyílik a környező tájra, és a szlovén határ menti dombocskákra. Klasszikus stájer borokat készítenek, melyekre frissesség, gyümölcsösség és fajtánként meghatározó karakter jellemző.

HELGA BROLLI PINCÉSZETE

Közvetlenül a szlovén határ mellett, Gamlitz városkájától mintegy 10 percre található a Brolli család patinás, 150 éves borozója, pincéje. A kedvező fekvésű, napsütötte ültetvényeken Hermans Kopf törődő, gondoskodó kezei által népszerű, díjnyertes borok születnek. A háziak továbbá büszkék házi pálinkáikra és égetett szeszeikre is.

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.