Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Abbázia Country Club*** superior

8976 Márokföld, Határ u. 3-7.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Boros barangolás

Három ország borvidékeinek csodáit kóstolhatja

A borkedvelő vendég igazi paradicsomban érezheti magát ezen a vidéken. Az Őrség berkeitől szinte karnyújtásnyira három ország borvidékeinek csodáit kóstolhatja a látogató.

Magyarország

A Balaton-melléki borvidékhez a Muravidék magyarországi része tartozik. A körzet települései: Csörnyeföld, Dobri, Letenye, Murarátka, Muraszemenye, Szécsisziget, Tormafölde, Zajk A löszös, agyagos, és barna erdőtalajon illatos, aromás, élénken savas borok születnek. A csapadékos időjárás, valamint a folyók egyedi mikroklímája is jótékony hatással van a borok karakterére.

BUSSAY PINCÉSZET Csörnyeföld - Kövecs-hegy

A dimbes-dombos lankák között megbújó pincészetben Zala megye egyik legnevesebb borászának Olaszrizlingjét, Rajnai rizlingjét, Traminijét, Szürkebarátját, és Tramini-ezerfürtű házasításából született küvéjét kóstolhatják meg a vendégek.

SIMON PINCE Csörnyeföldi-hegy

A házigazda, Simon Zoltán Rajnai rizlinggel, Olaszrizlinggel, Szürkebaráttal, Zöldveltelinivel és Zweigelt boraival várja a borkóstolásra vágyó érdeklődőket.

TUBOLY PINCE Tormafölde - Szent János-hegy

A Dél Zalai Dombság legnyugatibb szegletében, a Kerka völgyében Olaszrizling, Kékfrankos és Királyleányka-ezerfürtű házasításából született küvé hűsöl Tuboly Zoltán pincéjében.

Szlovénia

A Muravidék határon túli területei a szlovén Podravje-borvidékhez tartoznak. Ezen belül a határhoz legközelebb a Ljutomer-Ormoroz körzet esik. A körzet Jeruzsálem falucskáról, és az azt körülvevő csodálatos tájról, teraszos szőlőültetvényekről híres. A fáma szerint a Jeruzsálem felé vonuló keresztes lovagok megpihentek a közeli lankákon. A lovagoknak annyira ízlettek a finom borok, és olyan szépnek találták a vidéket, valamint a helybeli lányokat, hogy egy tapodtat sem voltak hajlandók tovább menni. Ez lett az Ő Jeruzsálemük.

JERUZALEM-ORMOZ Részvénytársaság

A borászat számtalan nemzetközi díjat, elismerést zsebelt már be. A társaság birtoka 500 hektár, és további, közel 400 hektárról integrál feldolgozójába szőlőt. Elsősorban Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Chardonnay-t, Pinot blanc-t, Traminit, Zöldszilvánit, Müller-thurgau-t és Furmintot tartanak.

CUK BORHÁZ

Lendva-hegy A hegy legmagasabb pontján található Cuk Lajos pincészete. Kiváló minőségű, tájjellegű borai (Olaszrizling, Rajnai rizling, Sauvignon, Pinot Blanc és Tramini) mellett, muravidéki házias éteket is kínálnak a látogatóknak.

PUKLAVEC PINCE

A kis családi vállalkozásban üzemeltetett pincészet 18 hektáron gazdálkodik. Főleg Sauvignont, Chardonnay-t és Rizlinget tartanak. Jó borokkal, házias harapnivalóval és hatalmas vendégszeretettel várják az idelátogatót.

Ausztria

Ausztria nem tartozik a nagy bortermelő országok közé, 4 bortermelő régióján belül 19 bortermelő vidéket különböztethetünk meg. Elsősorban a kis, családi pincészetek, borozók, buschenschank-ok jellemzők a vidékre. A "buschenschank" olyan út menti, családi fogadót, pihenőhelyet jelöl, ahol általában hideg, házias harapnivalókat, környékbeli borokat, specialitásokat (pl. tökmagolaj) kóstolhatnak a betérők. Mi Dél-Stájerország vadregényes, romantikus hegyekkel szabdalt szőlőtermő területeit ajánljuk szíves figyelmükbe. Ez a dimbes-dombos, mesésen varázslatos vidék kétség kívül Európa borvidékeinek egyik legszebbike. A palás, homokos, márgás talajon elsősorban Rajnai rizling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc és Chardonnay terem.

TEMENT PINCÉSZET

A szlovén határ szomszédságában, gyönyörű területen fekszik az osztrák család 45 hektáros szőlőültetvénye. Kóstolóhelyiségükből csodálatos kilátás nyílik a környező tájra, és a szlovén határ menti dombocskákra. Klasszikus stájer borokat készítenek, melyekre frissesség, gyümölcsösség és fajtánként meghatározó karakter jellemző. Elsősorban Olaszrizlinggel, Chardonnay-vel, Sárga Muskotállyal foglalkoznak.

HELGA BROLLI PINCÉSZETE

Közvetlenül a szlovén határ mellett, Gamlitz városkájától mintegy 10 percre található a Brolli család patinás, 150 éves borozója, pincéje. A kedvező fekvésű, napsütötte ültetvényeken Hermans Kopf törődő, gondoskodó kezei által népszerű, díjnyertes borok születnek. A háziak továbbá büszkék házi pálinkáikra és égetett szeszeikre. A pincészet leginkább Olaszrizlinget, Szürkebarátot, Sauvignon Blanc-t, Traminit és Cabernet Sauvignont palackoz.

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.