Horgászat az Őrségben - számtalan halfajt kínálnak a tavak, folyók, víztározók

HORGÁSZATszámtalan halfajt kínálnak a tavak, folyók, víztározók

Az Őrségben és berkeitől távolabb is jó néhány természetes és mesterségesen kialakított halastó várja a horgászat szerelmeseit. Változatos tájon, gyönyörű környezetben, számtalan halfajt kínálnak a tavak, folyók, víztározók.
ízelítőül ezek közül néhány:

CSESZTREGI TÓ

(Nemesnéptől körülbelül 10 km)
Csesztreg falucska végén, a focipálya mellett található a körülbelül 4,5 hektáros horgásztó. Vízében amur, süllő és ponty lubickol.

LENDVADEDESI HORGÁSZTÓ

(Nemesnéptől körülbelül 15 km)
A Lendvadedes határában megbújó, körülbelül 1 hektáros területű, természetes vizű horgásztó partján vagy vízén csónakból horgászhatunk. Fogható halfajták: ponty, amur, keszeg, kárász, csuka.

SÁRBERKI HORGÁSZTÓ

(Nemesnéptől körülbelül 20 km)
Lenti mellett találhatók a nagyon jó vízminőségű, hat hektáron elterülő bányatavak. Csodálatos környezetben, stégekről és a tó partjáról lehet pecázni pontyot, amurt, csukát, süllőt, harcsát, keszeget, kárászt, sügért, törpeharcsát, naphalat. Egész évben horgászversenyekkel, rendezvényekkel várják mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

CSÖMÖDÉRI TÓ

(Nemesnéptől körülbelül 25 km)
Az Iklódbördőce felőli oldalról engedélyezett a horgászat ezen a csodálatos természeti környezetben fekvő, erdős részen kialakított tavacskában. A tó medrében maradt tuskók, akadók, valamint a tó szélén foltokban kialakult töklevelesek remek haltartó helyet biztosítanak. Ponty, amur, csuka, süllő, keszegfélék, kárász, compó, busa és harcsa fogható stégekről a tóban.

SZIGET HORGÁSZEGYESÜLET TAVA

(Nemesnéptől körülbelül 25 km)
Kissziget községben egy körülbelül 15 hektáros víztározó várj a pontyra, csukára, süllőre, keszegre, kárászra horgászni vágyókat.

VADÁSA TÓ

(Nemesnéptől körülbelül 30 km)
Hegyhátszentjakab tavacskáját 12 forrás táplálja kristálytiszta vízzel. A gyönyörű környezetben fekvő tó kedvelt kirándulóhelye fürdőzőknek, pecásoknak, kempingezőknek és a ritka vízi madarakat kedvelőknek.

HIMFAI TÓ

(Nemesnéptől körülbelül 35 km)
Felsőmarác szomszédságában a 92 hektáros Himfai parkerdőben található, 12 hektáros horgásztó az egyik legkedveltebb kiránduló- és horgászhely a környéken. A tavat körülvevő varázslatos erdőben jó levegőn túrázhatunk, a pihenőhelyeken szalonnát sütögethetünk. A tó gazdag csuka, ponty, keszeg és egyéb halfajokban.

MARÓCI TÓ

(Nemesnéptől körülbelül 50 km)
Lispeszentadorján, Kiscsehi és Maróc községek között található a körülbelül 12 hektáros tó. Egyik partját fák és bokrok, másik oldalát nád és gyékény borítja. A tavon (a tilalmi időszak kivételével) éjszaka is engedélyezett a horgászat. Fogható halfajták: ponty, amur, csuka, süllő, keszeg, kárász, törpeharcsa.

KISTOLMÁCSI TÓ

(Nemesnéptől körülbelül 60 km)
A Lentit és Bázakerettyét összekötő út mentén terül el a több mint 11 hektáros, természetes, bővízű forrásból felduzzasztott, kedvelt kirándulóhelyként, szabad strandként is üzemelő horgász tó. A csömödéri erdei kisvasút vonala is erre vezet. A tóban ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg és kárász tanyázik.

MURA FOLYÓ

A folyó mélysége változó, fenekét homok, kavics borítja, helyenként vízbe dőlt fák alakítottak ki akadókat, partját fűzfa- és égererdők színesítik. Körülbelül 40 kilométeres magyarországi szakaszán lehetőség nyílik pontyra, amurra, csukára, süllőre, harcsára, keszegre, kárászra, balinra, sügérre, márnára, pisztrángra, tokfélékre, kősüllőre, domolykóra horgászni.

SZAJKI TAVAK

(Nemesnéptől körülbelül 80 km)
Hosszúpereszteg és Mikosszéplak község között, erdőkkel körülölelt, nyugodt területen bújik meg a fürdőtó és a két horgásztó. Ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, busa és tokfélék élnek a körülbelül 2 hektáros tó területén.

iratkozzon fel hírlevelünkre

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire, vagy kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.

Az Abbázia Group tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját promóciós kampányainak keretében használja fel, harmadik személynek nem adja át. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-60578/2012. ABBAZIA GROUP c/o Club Dobogómajor, H-8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1., Hungary Tel. +36•83•531•981, newsletter@abbaziagroup.com

Az oldalunkon HTTP-sütiket használunk, a lehető legjobb webes élmény biztosítása érdekében. A továbblépéssel és az oldal használatával, beleértve az oldalon maradást is, Ön beleegyezik ezek használatába. További információkért vagy a cookie-k eltávolításáért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi irányelvek 4.5.A ill. 4.5.B fejezetét.

Tovább