Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Abbázia Country Club***superior

8976 Márokföld, Határ u. 3-7.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Környékbeli látnivalók és programok

amit érdemes megnézni az Őrségben...

Szentgyörgyvölgy: A szállodától mintegy 5 kilométerre található Szentgyörgyvölgy. Ebben a festői szépségű falucskában érdemes meglátogatni Csótár Rezső fazekasmestert, aki szívesen beavatja vendégeit az agyagformálás rejtelmeibe. A házi pálinkakóstoló után, mindenki próbára teheti ügyességét, korongozhat kedvére.

Velemér: 13. századból ránk maradt, árpád kori, katolikus plébániatemplomot a fények templomának is nevezik. Kis hazánk 7 legrégebbi templomának egyike, melynek majd 750 éves freskói páratlan értékűek. Napfordulók idején varázslatos fényjelenségek jelennek meg egy-egy képmezőn. A misztikus jelenség tudatos építészeti és festészeti összmunka eredménye.

Magyarszombatfa: Ebben a falucskában is sok évszázados hagyománya van a fazekas mesterségnek, jelenleg 15-20 fő gyakorolja a gölöncsérséget. A falucska másik érdekessége egy öko kecskegazdaság, ahol megismerkedhetünk a sajtkészítés folyamatával egy üzemlátogatás keretében. A legkisebbek összebarátkozhatnak a farm lakóival, Egykével, Rezgővel, Szimplával és a többiekkel. Az ínyenceket pedig ínyes sajtkóstoló várja.

Bagoly-ház: Az Ybl-, Kossuth-, Steindl és Prima Primissima díjjal kitüntetett Makovecz Imre építész által tervezett Bagoly-házat Felsőszenterzsébet határában csodálhatják meg a kirándulók.

Őriszentpéter: Az Őrség kultúrális központja. A számtalan programon, fesztiválon kívül egész évben látogatható a Rezgőnyár tanösvény mellett található árpád-kori templomocska, 16. századi téglaégető és a Csörgőalma gyümölcsöskert.

Szalafő-Pityerszer: Az Őrségi Népi Műemlékegyüttes a Felsőszeri tanösvény mellett található. A tájegységre jellemző építészeti sajátosságok mellett, múzeum, szatócsbolt és büfé várja az idelátogatókat.

Budafapusztai Arborétum: A Budafapusztai Arborétum a hazai növényvilág gazdag tárházát mutatja be a látogatóknak. Az arborétum több mint 200 fajta növénye közül talán a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, valamint a május elején nyíló azáleák a legszebbek. Az árnyas ösvényeken, hűs forrás partján sétálva egy kis tavat találunk. A gondozott pihenőhelyeken minden látogató kedvet kap az erdei falatozáshoz, szalonnasütéshez.

Kisvasút a Kerka-völgyében: A Lenti és Kistolmács között közlekedő, Magyarország leghosszabb kisvasútja festői tájakon szállítja utasait. A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és "bakancsos" turistaútvonal csatlakozik. Megközelíthető a Mároki kápolna, a Budafai arborétum, a több száz éves pákai templom, öveges professzor szülőháza és a szécsiszigeti Szapary kastély.

Bázakerettyei Strand- és Termálfürdő: A termálfürdő két melegvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel illetve egy hidegvizes medencével rendelkezik. Szezonális nyitva tartással üzemel. Nemesnéptől 40 kilométerre található.

Lenti Termálfürdő: 5 szabadtéri, 4 fedett, valamint egy hidro-masszázs élménymedencével nyújt felüdülést az idelátogató családoknak. A regenerálódást változatos szaunavilág és szépségfarm biztosítja. A fürdés mellett számos sportolási és játéklehetőség kínál kellemes időtöltést. Vízhőmérséklet medencétől függően: 25-27 C, 36-38 C. Nyitva tartás: egész évben. Szolgáltatások: szauna, gőzkamra, pedikűr, manikűr, kozmetika, fodrászat, foci, strandröplabda, streetball, játszótér, értékmegőrzés, éttermek, büfék, butikok.

Lenti Termálfürdő területén a Szent György Energiapark: A Szent György Energiapark olyan gyógyító erejű energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni. Bioenergetikus természetgyógyászok megállapították, hogy a fürdő területén olyan gyógyító Szent György sugárzások hatnak, melyek csillag alakú rendszere a Föld energetikai hálózatának részét képezi.

Sárberki Horgásztó és Szabadidő Központ: A zalai dombok közt megbúvó, 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, egész évben horgászversenyekkel, rendezvényekkel várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

  • Rádiháza (40 km): Híres rádiházai ménes (közel 300 lóból álló állománnyal).
  • Jeruzsálem: történelmi szlovén borvidék gyönyörű panorámával, teraszos szőlőbirtokokkal és szép borokkal.
  • Bad Radkersburg (Ausztria - 50 km): Hangulatos szlovén-osztrák kisváros, különösen szép belvárossal, élmény- és termálfürdővel, Mura-parti kerékpártúra útvonalakkal, szlovén oldalon pezsgőgyárral és kóstolóval.
  • Maribor (Szlovénia - 90 km): A Dráva által kettészelt szlovén város, impozáns belvárossal.
  • Moravske Toplice (Szlovénia - 20 km): Therme 3000 komplexum golfpályával és élményfürdővel. Varasd (Horvátország - 50 km): Varasd vára.
  • Ptuj: város Szlovéniában, Maribor-tól 25 km-re délkeletre, a Dráva partján, sziklákra épített várral, gótikus templomokkal.

Programok az Őrségben

Őrségi Termelői Piac

Őriszentpéter, minden szombaton 07:00-12:00

A Termelői piac 2012 júliusában nyílt meg Őriszentpéteren a református templom mögött, a focipálya mellett. Nagyon kellemes helyen, fák alatt, mellette játszótér, ahol a gyerekek is jól szórakoznak. A helyi piac hangulata, a közvetlen és bizalmi kapcsolat árus és vevő között kicsit visszavisz minket a régi világba. Most olyan időket élünk, mikor egyre jobban érdeklődünk az egészséges és természetes élelmiszerek és termékek iránt. Vásárlás közben nem csak ezt kapjuk meg, hanem barátságot, kedves szavakat, figyelmességet és humort. További információ: www.orseg.info

Őrállók napja

Helyszín: Szalafő

Az Őrség ízei, arcai és harcai. Az Őrállók Alapítvány, mint az Őrség és hazánk elkötelezettje, hagyományainak és értékeinek őrzője, már negyedszerre rendezi meg az Őrállók Napja nevet viselő, hagyományőrző rendezvényét Szalafőn, a sportpályán. Az esemény fő elemei: vitézi viadalok, főzőmesterek versengése, hagyományőrző játszóházak, harci bemutatók, tombolasorsolás.

Virágzás napjai művészeti fesztivál

"Emberi találkozó a művészetek fényénél" További információ: www.viragzasnapjai.hu

Őrségi vásár

Helyszín: Őriszentpéter
Hagyományos, több évtizedes múltra visszatekintő kézműves kirakodó vásár az Őrség szívében
A programok fókuszában az őrségi kézműves hagyományok bemutatása áll, rendkívül gazdag kulturális programmal ötvözve. A mesterségek művelői a legelőkelőbb helyen, a "Vásár-utcában" mutathatják be portékáikat a nagyközönségnek. A szórakozásról gazdag folklór-program is gondoskodik, az esti programok sorában pedig ismét megjelenik az utcabál. Ennek az eseménynek ebben a varázslatos környezetben e kedves, vendégszerető őrségi emberek körében különleges atmoszférája van!
További információ: www.oriszentpeter.hu

Nemzetközi Fazekas Találkozó és Vásár

Helyszín: Magyarszombatfa
A fazekas termékek két napig tartó vására, a legjobb termékek kiállítása, korongozó bemutató és verseny, sokszínű kulturális, sport és szórakoztató programok Magyarszombatfán.

Völgyhídi Vásár

Helyszín: Nagyrákos
A Nagyrákosi völgyhíd mellett évek óta nagy hírű népművészeti és kézműves vásárt rendeznek, ahol már nem csak a hagyományos vásári portékát találjuk, a helyi értékek bemutatására is szerveznek programokat.

Hétrétország Fesztivál

A szerek és porták fesztiválja
Helyszín: Őriszentpéter és a környező települések
Színes programok, kiállítások, játszóház és sok egyéb érdekesség várja az érdeklődőket. A nyitottságról,vendégszeretetről szóló fesztivál kapuja mindenki előtt nyitva áll.
További információ, részletes program: www.hetretorszag.hu

Őrségi Tökfesztivál

Helyszín: Őriszentpéter, Szalafő-Pityerszer, Magyarszombatfa, Nagyrákos, Pankasz
Az Őrségi Tökfesztivál a Nyugat-dunántúli régió legnagyobb gasztroturisztikai rendezvénye. Tökös vetélkedők, tökös ételek kóstolója, helyi termékek vására, kiállítása, játszóházak, színes programok várnak minden érdeklődőt. A programok Őriszentpéteren és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság területén (Szalafő-Pityerszer) és Magyarszombatfán kerülnek megrendezésre.
További információ: orseginemzetipark.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.