Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Abbázia Country Club***

8976 Márokföld, Határ u. 3-7.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Környékbeli látnivalók és programok

amit érdemes megnézni az Őrségben...

Szentgyörgyvölgy: A szállodától mintegy 5 kilométerre található Szentgyörgyvölgy. Ebben a festői szépségű falucskában érdemes meglátogatni Csótár Rezső fazekasmestert, aki szívesen beavatja vendégeit az agyagformálás rejtelmeibe. A házi pálinkakóstoló után, mindenki próbára teheti ügyességét, korongozhat kedvére.

Velemér: A 13. századból ránk maradt, Árpád kori, katolikus plébániatemplomot a fények templomának is nevezik. Hazánk hét legrégebbi templomának egyike,  majd 750 éves freskói páratlan értékűek. Napfordulók idején varázslatos fényjelenségek jelennek meg egy-egy képmezőn, innen ered a fények temploma elnevezés. A misztikus jelenség tudatos építészeti és festészeti összmunka eredménye.

MagyarszombatfaEbben a falucskában is sok évszázados hagyománya van a fazekas mesterségnek, jelenleg 15-20 fő gyakorolja ezt a hagyományápoló tevékenységet. A falucska másik érdekessége egy öko elvek szerint működő kecskegazdaság, ahol egy üzemlátogatás keretében megismerkedhetünk a sajtkészítés folyamatával is. A legkisebbek összebarátkozhatnak a farm kecskelakóival: Egykével, Rezgővel, Szimplával és a többiekkel. Az ínyenceket pedig sajtkóstoló várja.

Bagoly-ház: Az Ybl-, Kossuth-, Steindl és Prima Primissima díjjal kitüntetett Makovecz Imre építész által tervezett Bagoly-házat Felsőszenterzsébet határában csodálhatják meg a kirándulók.

Őriszentpéter: Az Őrség kultúrális központja. A számtalan programon, fesztiválon kívül egész évben látogatható a Rezgőnyár tanösvény mellett található árpád-kori templomocska, 16. századi téglaégető és a Csörgőalma gyümölcsöskert.

Szalafő-Pityerszer: Az Őrségi Népi Műemlékegyüttes a Felsőszeri tanösvény mellett található. A tájegységre jellemző építészeti sajátosságok mellett, múzeum, szatócsbolt és büfé várja az idelátogatókat.

Budafapusztai Arborétum: A Budafapusztai Arborétum a hazai növényvilág gazdag tárházát mutatja be a látogatóknak. Az arborétum több mint 200 fajta növénye közül talán a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, valamint a május elején nyíló azáleák a legszebbek. Az árnyas ösvényeken, hűs forrás partján sétálva egy kis tavat találunk. A gondozott pihenőhelyeken minden látogató kedvet kap az erdei falatozáshoz, szalonnasütéshez.

Kisvasút a Kerka-völgyében: A Lenti és Kistolmács között közlekedő, Magyarország leghosszabb kisvasútja festői tájakon szállítja utasait. A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és "bakancsos" turistaútvonal csatlakozik. Megközelíthető a Mároki kápolna, a Budafai arborétum, a több száz éves pákai templom, öveges professzor szülőháza és a szécsiszigeti Szapary kastély.

Bázakerettyei Strand- és Termálfürdő: A termálfürdő két melegvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel illetve egy hidegvizes medencével rendelkezik. Szezonális nyitva tartással üzemel. Nemesnéptől 40 kilométerre található.

Lenti Termálfürdő5 szabadtéri, 4 fedett, valamint egy hidro-masszázs élménymedencével nyújt felüdülést az idelátogató családoknak. A regenerálódást változatos szaunavilág és szépségfarm biztosítja. A fürdés mellett számos sportolási és játéklehetőség kínál kellemes időtöltést. Vízhőmérséklet medencétől függően: 25-27 C, 36-38 C. Nyitva tartás: egész évben. Szolgáltatások: szauna, gőzkamra, pedikűr, manikűr, kozmetika, fodrászat, foci, strandröplabda, streetball, játszótér, értékmegőrzés, éttermek, büfék, butikok. Lentiben egy új, a 21. századra jellemző igényességgel tervezett új gyógyászati részleg is kinyitotta kapuit, ahol az országban egyedülállóan akár hiperbár oxigénterápiában is részesülhetünk, a temérdek egyéb, a legmodernebb eszközökkel végzett gyógyító jellegű szolgáltatás elérhetősége mellett.

Lenti Termálfürdő területén a Szent György EnergiaparkA Szent György Energiapark olyan gyógyító erejű energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni. Bioenergetikus természetgyógyászok megállapították, hogy a fürdő területén olyan gyógyító Szent György sugárzások hatnak, melyek csillag alakú rendszere a Föld energetikai hálózatának részét képezi.

Sárberki Horgásztó és Szabadidő Központ: A zalai dombok közt megbúvó, 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, egész évben horgászversenyekkel, rendezvényekkel várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

  • Rádiháza (40 km): Híres a rádiházai ménes, közel 300 lóból álló állománnyal.
  • Jeruzalem (Szlovénia - 43 km) történelmi szlovén borvidék gyönyörű panorámával, teraszos szőlőbirtokokkal és szép borokkal.
  • Bad Radkersburg (Ausztria - 50 km): Hangulatos szlovén-osztrák kisváros, különösen szép belvárossal, élmény- és termálfürdővel, Mura-parti kerékpártúra útvonalakkal, szlovén oldalon pezsgőgyárral és kóstolóval.
  • Maribor (Szlovénia - 90 km): A Dráva által kettészelt szlovén város, impozáns belvárossal.
  • Moravske Toplice (Szlovénia - 20 km): „Therme 3000” elnevezésű komplexum, golfpályával és élményfürdővel.
  • Varasd (Horvátország - 50 km): Varasd vára.
  • Ptuj (Szlovéniában, Maribor-tól 25 km-re délkeletre):, a Dráva partján álló kisváros, sziklákra épített várral, gótikus templomokkal.

Programok az Őrségben

Őrségi Termelői Piac

Őriszentpéter, minden szombaton 07:00-12:00 között

A Termelői piac 2012 júliusában nyílt meg Őriszentpéteren a református templom mögött találhatóan, kellemes helyen, a fák alatt, mellette játszótér is helyet kapott, ahol a gyerekek is jól szórakoznak. A helyi piac hangulata, a közvetlen és bizalmi kapcsolat árus és vevő között kicsit visszavisz minket a régi világba. Vásárlás közben nem csak az egészséges, háztáji termékeket ezt kapjuk meg, hanem barátságot, kedves szavakat, figyelmességet és humort.

 További információ: www.orseg.info

Őrállók napja

Helyszín: Szalafő

Az Őrállók Alapítvány, mint az Őrség és hazánk hagyományainak elkötelezett őrzője már negyedszerre rendezi meg az Őrállók Napja nevet viselő, hagyományőrző rendezvényét Szalafőn. Az esemény lényeges programjai: : vitézi viadalok, főzőmesterek versengése, hagyományőrző játszóházak, harci bemutatók, tombolasorsolás.

Virágzás napjai művészeti fesztivál

"Emberi találkozó a művészetek fényénél" További információ: www.viragzasnapjai.hu

Őrségi vásár

Helyszín: Őriszentpéter

Hagyományos, több évtizedes múltra visszatekintő kézműves kirakodó vásár az Őrség szívében.
A programok fókuszában az őrségi kézműves hagyományok bemutatása áll, rendkívül gazdag kulturális programmal ötvözve. A mesterségek művelői a legelőkelőbb helyen, a "Vásár-utcában" mutathatják be portékáikat a nagyközönségnek. A szórakozásról gazdag folklór-program is gondoskodik, az esti műsorok sorában pedig ismét megjelenik az utcabál.


További információ: www.oriszentpeter.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.